Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postavy

14. 4. 2013

 Čarodějnice

pr1.jpg 

 

Čarodějnice je nádherná krasavice. Má nádherné zoubky a nádherné vlásky. To si myslí ona o sobě, ale ten, na koho má spadeno tvrdí opak. Je to čert, který je takové malé a pekelné zlobidlo. Sice by ho nejraději někdy uškrtila, ale její láska k němu by jí to nikdy nedovolila. Bydlí v lese. Tam má takovou strašidelnou chaloupku. V prvním díle se moc neobjevuje, ale měla v něm moc důležité scény např. když čert potřeboval k získání Elišky nějaký dárek, a tak zašel za čarodějnicí, aby mu ten dárek vyčarovala. Ale v druhém díle to je už odlišný příběh. Tam pomohla kníže pánovi k získání Elišky tím, že mu dala jinou podobu, ale na štěstí se to zjistilo. A aby toho nebylo málo,na konci si ho vzala jako služebníka do jeho paláce.

 

 

Čert

pr4.jpg
Čert je malé a nezbedné zlobidlo. Má nádherné rohy a nádherné chloupky. Zdržuje se ve mlejně, u Elišky, na buchtách a u hastrmana. Má také přítelkyni čerodějnici, která má na něj spadeno, a proto ho nikdy nepřetrhla, jako hada, ale ona se mu nelíbí. Také rád straší knížete pána, se svým Jeanem.

 

 

 

 

 

 

 

Eliška

gfsg.jpgEliška ze mlejna, kdo by neznal pohádku od Zdeńka Trošky. Eliška pracuje ve mlejně svého otce. Straší tam i dvě strašidla. Čert, bez čerta by to nebyl mlejn. Vodník, taky nesmí chybět. Když přijde Jindřich s opačného konce světa, Eliška poznává svého mládence. Čertovi ani vodníkovi se to nelíbí, a tak se rozhodli že Jindru vyženou ze mlejna pryč. Jejich plán se nezdaří, a tak Eliška uspořádá "soutěž", kdo jí přinese nejkrásnější dárek. Čert s vodníkem jsou jedna hlava a oba jí přinesou dárek ze svých domovů (šupina a kouzelná čepice s korunou a diamanty). Od knížepána, který chce Elišku za ženu dostane šaty a od JIndřicha dostane perníkové srdce. Všechny dárky jsou hezké, a tak rozhodne písnička. Nejhezčí písničku zaspíval Jindřich, protože nebyla o něm. Jindřich si vezme Elišku za ženu. Později mají dceru Terinku a Jindřich odejde na vojnu, což Eliška nese velice těžce. Vše ale dobře dopadne a všichni(i čert s vodníkem) žijí šťastně v jednom mlýně až do smrti.

Jindřich

pr2.jpgJindřich je chytrý a kudrnatý dobrák. V prvním díle bydlí ve staré vesničce se svou rodinou. Večer, když byla tancovačka, ale on poslouchal s mrňatama pohádky, až mu z toho přeskočilo, a tak ho jednou napadlo, že půjde do světa, hledat nějakou zakletou princeznu. Cestou narazil na krásný zpěv, a na hastrmana, do kterého vrazil. Ze začátku si myslel, že je to princezna, ale potom zjistil, že je to Eliška ze mlejna, a tak se rozhodl že tam alespoň přespí. Mlynář ho dobře přijal, protože měl sílu jak býk. Elišce se začal líbit hned na první pohled. První noc se u něj objevil čert, ale on mu vyprášil kožich. Jindřich sice nebyl na námluvách, ale taky donesl dárek a zazpíval písničku. Dárek donesl Elišce velké perníkové srdce a zazpíval písničku o své nevěstě a o lásce. Sice málem nepřišel k rybníku, protože kníže pán se svým Jeanem ho přivázali ke stromu, aby nemohl přijít k rybníku a zazpívat písničku, ale na štěstí se objevila liška a překousla provaz. Mezi tím se hastrman a čert smířili s tím, že prohráli, ale stali se jejich kamarádi. Jindřich si vzal Elišku za ženu a měl s ní dcerku Terinku. V druhém díle se chce kníže pán pomstít za to, že se Jindřich oženil s Eliškou, a tak ho poslal na vojnu, kde bojoval s Turkama. Válku štěstí přežívá, domů se vrací živý a zdravý.

Hastrman

fdaf.jpgHastrman je zelený mužíček, co bydlí v rybníce u mlejna. Má také kamaráda čerta, který straší ve mlejně nocležníky. Hastrman rád chodil na buchty, co Eliška upekla. V prvním díle stejně jako čert, přišel na námluvy. V prvním úkole bylo, že měl přinést ten nejkrásnější dárek. Hastrmana nic nemohlo napadnout, až do té doby, než uviděl Elišku, jak pláče u rybníka a říká "Tak ráda bych se chtěla rozběhnout". A v tu ránu ho napadlo, že by se ji líbilo chodit po jezeře. Druhý den proto přinesl Elišce šupinu, kterou hodíš do rybníka a můžeš po něm chodit. V druhém úkole bylo, kdo zazpívá tu nejkrásnější písničku za úplňku u rybníka, vyhrál. Hastrman si sehnal žáby, co byly v rybníce a cvičil s nimi písničku. Večer ji zazpíval hezky, ale čert je shazoval do vody (ty žáby), a tak se mu to moc nepovedlo, ale na oplátku jak zpíval čert, hodil mu raka na ocas a spadl do vody. Nakonec se ukázalo že to nevyhrál, protože zpíval o vodním království a o sobě, a tak si Eliška vzala Jindřicha, který jí přinesl na první úkol nádherné a velké perníkové srdce a u rybníka jí zazpíval tu nejkrásnější písničku a své nevěstě. Hastrman se s tím na konec vyrovnal a stal se s nimi kamarád.